RESPUBLIKINIS PROJEKTAS „ŽAIDIMAI MOKO“

 

KELETAS AKIMIRKŲ IŠ PROJEKTO ĮGYVENDINIMO

 

UŽSIĖMIMAS „KAIRĖ – DEŠINĖ“

Kelmės miesto Pedagoginė Psichologinė Tarnyba vykdo respublikinį projektą „Žaidimai moko“ 5-6 metų vaikams. Šiemet į projektą įsijungė ir Kužių lopšelio-darželio „Pelėdžiukų“ grupės vaikai.

Ketvirtadienį grupės auklėtoja ir logopedė pakvietė vaikus į pirmąjį projekto užsiėmimą „Kairė-dešinė“. Vaikai „Ryto rate“ pasveikino draugus iš kairės ir iš dešinės, pamankštino dešinės ir kairės rankos pirštukus, žaidė žaidimą „Perduok kamuolį į kairę, į dešinę“, atliko įvairias užduotis pagal pedagogų instrukcijas.

Vaikai masažavo draugų nugarytes ir piešė ore saulę kaire ranka. Sunkiausia užduotis buvo piešti abejomis rankomis kartu simetrišką daiktą ir apvedžioti savo ranką kaire ranka. Užsiėmimo pabaigoje vaikų laukė obuoliukai, kuriuos reikėjo pasiimti kaire ranka… :)

 

UŽSIĖMIMAS „MANO VARDO PIRMOJI RAIDĖ“

„Pelėdžiukų“ grupės vaikai aptarė, kad jie visi yra vaikai, bet turi skirtingus vardus, kad vardai reikalingi, nes kitaip mes nežinotume, kieno koks piešinys, daiktas ar dantų šepetukas. Vaikai susipažino su savo vardo pirmąja raide, ją spalvino, puošė, turėjo savo raidę atrasti kitų raidžių tarpe, ieškojo tokios pat raidės draugų tarpe, galvojo žodžius iš savo vardo raidės, pabaigė piešti žmogeliukus.
Didžiausią komandą sudarė raidė K – Kristupas, Kotryna A., Kotryna L., Kajus. Raidės A ir E turėjo po tris narius (Arijus, Augustas, Augustė ir Emilija, Egidija , Edvinas). Namuose vaikai gavo užduotį – surasti paveikslėlių iš savo vardo pirmosios raidės, išsikirpti juos ir atsinešti į darželį.
Auklėtoja Sigita padarė vaizdinę-metodinę priemonę „Skambioji abėcėlė“ – vienoje dangtelio pusėje – raidė, kitoje dangtelio pusėje – paveikslėlis iš tos raidės.

 

UŽSIĖMIMAS „GEOMETRINES FIGŪROS“

Paskutinį lapkričio penktadienį “Pelėdžiukų” grupės vaikai susipažino su geometrinėmis figūromis: trikampiu, apskritimu, keturkampiu (kvadratu, stačiakampiu).Vaikai atliko įvairias užduotis: kirpo, piešė figūras ant draugo nugaros, dėliojo paveikslėlius iš geometrinių figūrų ir sudėjo net valgomą mozaiką iš agurko apskritimų… :)
Atlikę užduotis, vaikučiai bėgo į lauką ieškoti geometrinių figūrų darželio kieme…

 

UŽSIĖMIMAS „SAVAITĖS DIENOS“, „PIRMAS-ANTRAS-PENKTAS“, „PIRMYN-ATGAL“

Vaikams grįžus po atostogų, “Pelėdžiukų” grupės ugdytiniai susipažino su savaitės dienomis, mokėsi atskirti darbo dienas nuo išeiginių (kojytėmis pajuto šių dienų skirtumą… :) , priešmokyklinukai galvojo sakinius, ką veikia kiekvieną savaitės dieną. Šaunuoliai Kristupas ir Augustas!
Įtvirtindami prielinksnius ir kelintinius skaitvardžius, statė bokštelius iš stiklinių, skaičiavo kiek stiklinių antrame aukšte ir pan.
Bet smagiausia užduotis buvo – kartu pastatyti kuo aukštesnę pilį. Vaikai mokėsi dirbti kartu ir pastatė net dešimties aukštų dangoraižį… :)

 

UŽSIĖMIMAS „RAIDĖS IR SKAIČIAI“

Šiandien “Pelėdžiukų” grupę aplankė linksmasis Klounas, kuris nemoka nei skaityti, nei skaičiuoti ir prašė vaikučių pagalbos…
Vaikai noriai sutiko padėti Klounui, tad turėjo susiskirstyti į tris komandas (išsiskaičiuoti pirmais-trečiais) bei atrinkti raides ir skaičius. Ugdytiniai sužinojo, kad raidžių lietuviškoje abėcėlėje yra net 32, o skaitmenų – tik 10 (nuo 0 iki 9). Bet vaikai gali sudarinėti ilgiausius žodžius ir milijoninius skaičius. “Pelėdžiukai” praktiškai įrodė, kad geba atskirti raides nuo skaičių: iš reklaminių bukletų vaikai kirpo ir klijavo žodžius ir kainas atitinkamose vietose… :)